Behandling af hjernerystelse med laserterapi

En hjernerystelse opstår ved en skade (traume) mod hovedet, hvor hjernen “rystes” mod kraniekassen. Den hyppigste årsag er fald, færdselsuheld på cykel eller i bil eller under sportsudøvelse. Symptomer efter en hjernerystelse kan være hovedpine, kvalme, svimmelhed og hukommelsestab fra episoden.

Nogle har længerevarende symptomer i form af koncentrationsbesvær, træthed, kronisk hovedpine og svimmelhed. Behandlingen er i første omgang ro, hvile og nedsat stimulation af hjernen. Efter 2-3 uger kan behandlingen suppleres med laserterapi.

Forskningen viser at laserlyset fjerner den inflammation, som kan sidde i hjernebarken ved længerevarende hjernerystelse og aktiverer de celler i hjernen som ligger i dvale. Forskning har fundet at behandling med laserlys har en yderst positiv effekt på hovedskader. Laserlyset gives 3 gange om ugen, 15 minutter ad gangen.

I forsøgene så man blandt andet at hjernen opnår følgende fordele af laserlys:

  • Forebygger spredningen af døde hjerneceller
  • Virker antiinflammatorisk
  • Mindsker væskeophobning i hjernen
  • Forbedre blod og ilt tilførslen til hjernen
  • Øger sandsynligheden for at hjernen kan reparere sig selv

Laserbehandling anbefales af den anerkendte læge Dr.Norman Doidge i bogen “The brains way of healing”

Brian behandlede mig efter jeg havde pådraget mig en hjernerystelse. Efter 1 behandling gik jeg lige hjem og sov 6 timer og kunne klart mærke en forbedring allerede dagen efter. Efter 2 behandling var den tunge fornemmelse af at være ved siden af sig selv, helt forsvundet. Kan klart anbefale at få behandlet sin hjernerystelse med laser.

Pernille
Scroll to Top