PSYKOMOTORISK BEHANDLING

SÅDAN FOREGÅR EN BEHANDLING

Oplever du kropsligt ubehag, smerter eller mentale udfordringer, har du svært ved at håndtere eller slippe af med. Kan samtale, afspænding, psykomotorisk behandling og øvelser være er en effektiv metode til at afhjælpe mange fysiske og psykiske problemstillinger. Et behandlingsforløb giver dig ressourcer til at opnå et mere mentalt og fysisk sundt helbred og føle dig mere fri.

Behandlingen starter med en samtale om hvad du ønsker behandling for. Ud fra denne samtale vil behandlingen tilrettelægges, sådan at hele kroppen bliver inddraget eller med særlig fokus på dine symptomer. Kropsbehandling forgår på en briks, hvor du ligger fuldt påklædt. Jeg indleder behandlingen med en blid tilrettelæggelse af din krop, derefter behandles du med behandlingsgreb, bløde strøg og stræk.

Formålet er at afspænde dine muskler, så hjernen og nervesystemet kommer i en tilstand af dyb ro og balance. Kropsbehandlingen påvirker kroppens produktion af hormonet oxytocin, som bl.a. virker beroligende, sænker pulsen og er med til at regulere et stresset nervesystem. Derudover kan behandlingen bestå af afspænding som er en aktiv handling der skal læres og trænes lige som fx. styrketræning.

Psykomotorisk behandling sænker stresshormonerne i blodet og sænker blodtrykket og undervisning giver dig en større forståelse og viden om de smerter, signaler eller fornemmelser kroppen giver. Så du bliver i stand til at værne om din egen sundhed, og forebygge stress, muskelsmerter eller psykisk ubehag. Den psykomotorisk tilgang er bygget på et læringsforløb, hvor du er i centrum og aktivt lærer at tage ansvar for dit helbred. Jeg støtter dig i den proces og har en række værktøjer, tålmodighed, og masser af motivation til at støtte op om denne proces.

Efter den kropslige behandling vil du evt. blive vejledt om øvelser, som du kan bruge hjemme til at bevare eller genkalde den ro og balance du har opnået. Øvelserne kan bestå af styrkeøvelser, stræk, venepumpeøvelser osv.

FORLØBET

1. Session (1½ time)
700 kr.

Første behandlingssession varer 1½ time og indeholder samtale, undersøgelse, bevægelsesanalyse, øvelser og behandling.

700 kr.
Efterfølgende sessioner (1 time)
700 kr.
700 kr.

Ved udeblivelse betales v/ næste session 400 kr.

Virksomhedsløsninger prissættes ud fra indhold og varighed.

De fleste oplever ændringer og lærer at mærke og forstå kroppens signaler efter ca. 8-10 behandlinger. Behandlingen varer en time og foregår på en briks eller på gulvet, hvor du har dit sædvanlige tøj på.

VIDEN OM DIN KROP

Fibromyalgi og søvn kvalitet

Mange med kroniske smerter har besvær med at falde i søvn og vågner typisk efter ...
LÆS MERE

Behandling af hjernerystelse med laserterapi

En hjernerystelse opstår ved en skade (traume) mod hovedet, hvor hjernen “rystes” mod kraniekassen. Den ...
LÆS MERE

Skam er en stærk førelse, der slider på kroppe

”Jeg er bange for at blive afsløret i slet ikke at have styr på det, ...
LÆS MERE

5 Tips til en travl hverdag

Organiser din tid Nogle mener, at planlægning og struktur er en spændetrøje. Tværtimod! At beslutte ...
LÆS MERE

Psykomotorik er effektiv mod stress

Ny undersøgelse: Psykomotorik er effektivt mod stress En undersøgelse fra Rigshospitalet viser klare tegn på, ...
LÆS MERE

SKAL JEG HJÆLPE DIG?

Scroll to Top