PISKESMÆLD

HJÆLP MOD PISKESMÆLD

Kropsbehandling er en nænsom metode når symptomer som nakkesmerter, muskelspændinger og spændingshovedpine udvikles efter en piskesmæld. Muskulaturen i nakke og skuldre behandles, strækkes og bevæges nænsomt da, spændingerne skyldes et traume, og kroppen er i alarmberedskab. Et piskesmæld er oftest kædet sammen med en traumatisk hændelse og derfor kræver særligt fokus på koblingen mellem krop og psyke

En piskesmældsskade kan opstår efter en påkørsel bagfra eller et fald på cykel, hvor hovedet kastes voldsomt frem og tilbage. Symptomer kan opstå med det samme, men oftest viser de sig over de følgende dage til uger og er tilstedet i måneder til år. Symptomerne kan variere fra person til person, men nedenfor nævnes de hyppigste.

Nakkesmerter er det hyppigste symptom. Smerterne udløses i starten fra det beskadigede væv, og senere som følge af muskelopspændinger. Smerterne kan vare lang tid, også efter skaden er helet. Dette skyldes, at langvarige smerter kan udløse øget følsomhed i nerverne og dermed lavere smertetærskel.

MUSKELSPÆNDINGER I NAKKEN EFTER PISKESMÆLD

I selve ulykkesøjeblikket, hvor hovedet kastes frem og tilbage, vil nervereflekserne gøre alt hvad der er muligt for at forhindre de faretruende bevægelser ved at spænde op i nakkens og halsens muskulatur. Muskelopspændingen er en beskyttelsesmekanisme der i selve ulykkesøjeblikket forsøger at afværge læsioner i halshvirvelsøjlen, ledbånd og sener.

Muskelopspændinger kan være meget kraftige og kan give smerter i selve musklerne, men også i de tilhørende sener og deres tilhæftninger på knoglerne. De kraftige nakkespændinger udløser ofte spændingshovedpine.

Udover nakkesmerter og hovedpine kan de overspændte muskler bevirke en oplevelse af stivhed i nakken, med indskrænket bevægelighed. Endvidere kan de forårsage øresusen, svimmelhed og balanceforstyrrelser.

Musklerne i nakke og skuldre kan blive meget hårde og vil kunne trykke og påvirke de nervebaner, som ligger mellem muskelfibrene. Dette tryk kan være årsag til smerter, snurrende og følelsesforstyrrelser i arme og hænder.

Psykiske følgevirkninger kan forekomme ved langvarige symptomer efter en piskesmældsskade. De viser sig ved nedsat koncentration, svækket opmærksomhed, forringet hukommelse og nedsat trætheds-tærskel.

I cirka halvdelen af tilfældene klinger muskelspændingerne og tilhørende smerter og gener ud af sig selv, men i enkelte tilfælde vil spændingerne vare ved. Så selvom faren er overstået, kan du opleve symptomer som spændingshovedpine, nakkesmerter og spændinger i muskulaturen. Men hvis musklerne behandles med stor nænsomhed gennem udspænding og blide stræk kan det få spændingerne til at løsne op.

Under et behandlingsforløbet indgår der flere elementer:

FORLØBET

1. Session (1½ time)
700 kr.

Første behandlingssession varer 1½ time og indeholder samtale, undersøgelse, bevægelsesanalyse, øvelser og behandling.

700 kr.
Efterfølgende sessioner (1 time)
700 kr.
700 kr.

Ved udeblivelse betales v/ næste session 400 kr.

Virksomhedsløsninger prissættes ud fra indhold og varighed.

De fleste oplever ændringer og lærer at mærke og forstå kroppens signaler efter ca. 8-10 behandlinger. Behandlingen varer en time og foregår på en briks eller på gulvet, hvor du har dit sædvanlige tøj på.

VIDEN OM DIN KROP

Fibromyalgi og søvn kvalitet

Mange med kroniske smerter har besvær med at falde i søvn og vågner typisk efter ...
LÆS MERE

Behandling af hjernerystelse med laserterapi

En hjernerystelse opstår ved en skade (traume) mod hovedet, hvor hjernen “rystes” mod kraniekassen. Den ...
LÆS MERE

Skam er en stærk førelse, der slider på kroppe

”Jeg er bange for at blive afsløret i slet ikke at have styr på det, ...
LÆS MERE

5 Tips til en travl hverdag

Organiser din tid Nogle mener, at planlægning og struktur er en spændetrøje. Tværtimod! At beslutte ...
LÆS MERE

Psykomotorik er effektiv mod stress

Ny undersøgelse: Psykomotorik er effektivt mod stress En undersøgelse fra Rigshospitalet viser klare tegn på, ...
LÆS MERE

SKAL JEG HJÆLPE DIG?

Scroll to Top